Leidse Zomer
Het Leids Genootschap

Het Leids Genootschap

Het Leids Genootschap

3 July 15:00 - 00:00 bij De Klinkenbergerplas

Op 3 juli het eerste festival in Leiden/Oegstgeest sinds bijna 2 jaar, naast de Klinkenbergerplas. Het Leids Genootschap is een nieuwe samenwerking tussen verschillende Leidse organisaties. Handjes in de lucht, of liever billen naar de grond? Met hits, disco en urban is er op de eerste zaterdag van juli voor elk wat wils. Kaartjes zijn net in de verkoop gegaan en kosten nu nog maar heel weinig.

De Klinkenbergerplas

Een van de leukste locaties in Leiden en omstreken. Aan het water, veel groen en af en toe een festival. Er is een grote parkeerplaats bij de Klinkenbergerplas, maar in verband met de buurt: kom vooral met de fiets. Vanaf Leiden Centraal is de Klink 10 minuten fietsen, heel goed te doen.

De Klinkenbergerplas is ontstaan door zandwinning. De  grote (zuidelijke) plas is diep en daarom vooral geschikt om te zwemmen, vissen of duiken. De kleine (noordelijke) plas is ondieper, heeft een glooiender oever. In 2017 en 2018 heeft de gemeente Oegstgeest  het gebied verfraaid en verbeterd tot een aantrekkelijk recreatie- en natuurgebied.

Klinkenbergerpad
2343EZ Oegstgeest

Maps