Leidse Zomer

De Klinkenbergerplas

Een van de leukste locaties in Leiden en omstreken. Aan het water, veel groen en af en toe een festival. Er is een grote parkeerplaats bij de Klinkenbergerplas, maar in verband met de buurt: kom vooral met de fiets. Vanaf Leiden Centraal is de Klink 10 minuten fietsen, heel goed te doen.

De Klinkenbergerplas is ontstaan door zandwinning. De  grote (zuidelijke) plas is diep en daarom vooral geschikt om te zwemmen, vissen of duiken. De kleine (noordelijke) plas is ondieper, heeft een glooiender oever. In 2017 en 2018 heeft de gemeente Oegstgeest  het gebied verfraaid en verbeterd tot een aantrekkelijk recreatie- en natuurgebied.

Klinkenbergerpad
2343EZ Oegstgeest

Maps
De Eerste Zomerborrel (afgelast)

De Eerste Zomerborrel (afgelast)

De Eerste Zomerborrel (afgelast)

2 July 17:00 - 00:00 bij De Klinkenbergerplas

Het is al te lang geleden, veel te lang! De Eerste Zomerborrel op 2 juli bij de Klinkenbergerplas is de eerste grote viering van gezelligheid. Na het succes van Frits Friday en Borrel071 beginnen we het festivalseizoen met een flinke dosis vertier. Je hele vriendengroep weer eens omhelzen? Zin in hitjes, disco en vrolijke deuntjes? Lust je wel een borrel?

Dan zien we je graag bij de Eerste Zomerborrel!

Het Leids Genootschap (afgelast)

Het Leids Genootschap (afgelast)

Het Leids Genootschap (afgelast)

3 July 15:00 - 00:00 bij De Klinkenbergerplas

Op 3 juli het eerste festival in Leiden/Oegstgeest sinds bijna 2 jaar, naast de Klinkenbergerplas. Het Leids Genootschap is een nieuwe samenwerking tussen verschillende Leidse organisaties. Handjes in de lucht, of liever billen naar de grond? Met hits, disco en urban is er op de eerste zaterdag van juli voor elk wat wils. Kaartjes zijn net in de verkoop gegaan en kosten nu nog maar heel weinig.

Klink | De Grote Zomerborrel

Klink | De Grote Zomerborrel

Klink | De Grote Zomerborrel

1 July 17:00 - 23:00 bij De Klinkenbergerplas

De Grote Zomerborrel nummer 1 is bij de Klinkenbergerplas. Borrelconcepten Borrel071, Lotje en Frits Friday slaan de handen ineen voor ‘De Grote Zomerborrel’; hét lekkerste borrelfestival van Leiden en dus ook Oegstgeest. Geniet van een drankje, proost met je vrienden en doe eventueel een dansje. De Grote Zomerborrel is lekker toegankelijk en vooral bijzonder gezellig.

Leids Genootschap

Leids Genootschap

Leids Genootschap

2 July 14:00 - 23:00 bij De Klinkenbergerplas

Op 2 juli is de Klinkenbergerplas het toneel van een nieuw festival: het Leids Genootschap! Deze doldwaze verzameling van verschillende Leidse organisaties wordt een leuke nieuwe toevoeging aan de stad. Onder andere Dolle Dansjes, Fuif en Dansen bij doen hostings, maar er wordt de komende tijd nog veel meer aangekondigd.

Verwacht hitjes, wat urban, disco en de nodige guilty pleasures – zo lang het maar vrolijk is. De kaartverkoop is begonnen en na de eerste week waren er al 1000 kaarten weg.

Perplex Festival

Perplex Festival

Perplex Festival

20 August 13:00 - 23:00 bij De Klinkenbergerplas

Perplex Festival is een nieuw house festival aan de Klinkenbergerplas – en de organisatie is niet bang om dik te boeken. Met Benny Rodrigues b2b Wouter S, maar ook met Noir en Tensnake, lijkt het een bijzondere aangelegenheid te worden. De organisatoren hebben aangegeven dat het festival erg om de ervaring zal draaien, dus wellicht wel de moeite waard?

Leids Genootschap 2023

Leids Genootschap 2023

Leids Genootschap 2023

3 June 14:00 - 23:00 bij De Klinkenbergerplas

Op 3 juni 2023 vindt het festival “Het Leids Genootschap” plaats bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Dit wordt een dag vol muziek, dans en plezier in de buitenlucht! Op het festival wordt er house gedraaid, maar er is ook een podium met hitjes, zodat er voor iedereen wat te beleven valt. De prachtige omgeving van de Klinkenbergerplas biedt een adembenemend uitzicht op het water en zorgt voor een perfecte sfeer om te genieten van de muziek en de zon. Het festival belooft een onvergetelijke dag te worden, dus zorg dat je erbij bent en geniet van alle geweldige optredens en activiteiten die er gepland staan!

Puur Festival 2023

Puur Festival 2023

Puur Festival 2023

29 July 14:00 - 23:00 bij De Klinkenbergerplas

Het leukste dancefestival van Leiden (of eigenlijk, Oegstgeest) komt ook volgend jaar weer terug. Volgens de organisatie gaan er wel veel dingen veranderen, waaronder de locatie: Puur Festival gaat terug naar de Klinkenbergerplas!

Deze prachtige locatie aan het water is een van de prettigste plekken voor een festival. Daarnaast gaan ze van 4 podia terug naar 3, maar zal er zeker house, disco, techno en hits uit de speakers klinken. Leuk weetje: Puur gaat dit jaar alweer voor de 10e editie!